Hova tegyem a széfet? Bútorba rejtett, álcázott széfek beépítése: fegyverszekrények, óraforgatók fa burkolattal

Egyedi modern design bútorok, korlátok készítése, gyártása hajlított fából - Hova tegyem a széfet? Bútorba rejtett, álcázott széfek beépítése: fegyverszekrények, óraforgatók fa burkolattal

Hova tegyem a széfet? Bútorba rejtett, álcázott széfek beépítése: fegyverszekrények, óraforgatók fa burkolattal

Ha a pénzét, titkos iratait, drága értéktárgyait, fegyvereit, óráit az otthonában szeretné elrejteni vagy legalább biztonságos helyre zárni, akkor valószínűleg feltette már magának a kérdést, hogy “hova tegyem a széfet?” A rejtett széfekhez milyen beépítési ötletek léteznek? A páncélszekrény vagy trezor elhelyezése sok tényezőtől függ. Például attól, hogy mit szeretnénk elzárni? Nagyméretű fegyvereket, puskákat vagy kisebb óraforgató dobozokat? Az álcázott széfeket nem feltétlenül kell eltüntetni egy titkos alagútban, hiszen egy fából készült – vagy helyesebben faburkolattal ellátott –  gyönyörű fegyverszekrény lehet akár az otthonunk ékessége is. A következő cikkben a széf elhelyezéséhez és beépítéséhez adunk ötleteket. A Hajlított Fa Manufaktúra a bútorba építhető rejtett széfek (bútorszéfek) elkészítését  luxuskivitelben vállalja. Az oldalon bemutatunk néhány megvalósult széf szekrény projektet.

 

Trezor fegyverszekrények, pisztoly- és fegyvertároló szekrények

 

Annak érdekében, hogy a legjobb védelmet biztosítsa lőfegyverei számára, fontos a fegyverek vásárlása előtt eldönteni, milyen tárolási módot szeretne használni. 

Elsődleges szempont az ezzel kapcsolatos jogszabályok betartása. A magyarországi fegyverekről és lőszerekről szóló törvény értelmében ugyanis éles lőfegyver tartása esetén, beleértve a vadászatra szolgáló puskát is, gondoskodni kell az előírásoknak megfelelő tárolásról. 253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet a fegyverekről és lőszerekről>>

A jogszabály előírja, hogy minden fegyvertartó személynek kötelessége biztosítani azt, hogy a birtokában lévő lőfegyvert szabályos és egyben biztonságos körülmények között tárolja. Fontos tudni, hogy magánházakban is érvényes az előírás, hogy kizárólag professzionális fegyvertárolót szabad alkalmazni, amely rendelkezik az alábbi tulajdonságokkal:

 •  falhoz vagy padlóhoz rögzíthető
 • nagy erőhatással szemben ellenálló
 • biztonsági zárral rendelkezik

Pisztolyok, puskák és lőszerek tárolásához népszerű megoldás a fegyverszéf vagy fegyverszekrény. A fegyverszéf biztonságosabb, mint egy lemezből készült, kulccsal nyitható fegyverszekrény, mivel az acéllal megerősített falai és ajtólapja jóval vastagabbak és páncélszekrény zárral vannak ellátva.

Ebben a cikkben olyan megoldásokat is bemutatunk, amelyekben gyönyörű faburkolatot kapnak ezek a trezorok, ezért a fegyverszekrény elnevezés akár szinonímája is lehet a fegyverszéfnek. A képen egy diófagyökér furnérral ellátott luxus fegyverszekrény látható. >>

Diófa fegyverszekrény

Így készül a fegyverszekrény a széfhez a Hajlított Fa Manufaktúra műhelyében

Fegyverszekrény készítése
Fegyverszekrény készítése 2
Fegyverszekrény készítése3
Fegyverszekrény készítése 4
Fegyverszekrény készítése 5

Automata óraforgatók, óramozgató széfek elrejtése

Az óraforgató vagy más néven “óramozgató”, “órafelhúzó” egy igazán praktikus eszköz az automata órákhoz. Különösen, ha több is van belőlük. Az automata óra belsejében egy olyan alkatrész található, amely az óra viselése közben forog, mivel a kar mozgása áramot ad a főrugónak, hogy az működni tudjon.

Az  óráknak eltérő az energiatartalékuk – gyakran 24 és 50+ óra között. Ha nem hordja az óráját, könnyen lemerül. Az óraforgató az automata óra felhúzását a viselője helyett végzi, úgy hogy egy, a vízszintestől bizonyos mértékben eltérő tengely körül forgatja az órát. Az óramozgató felhúzva tartja az órát, amikor nem használja, mivel a párnákra helyezett órák folyamatosan mozognak, ami megakadályozza a lemerülést.

Az óraforgatók igazán praktikus szerkezetek, ha több értékes órája van, amelyeket csak alkalmanként visel, érdemes lesz egy óramozgató széfet is beszerezni, hogy óráit védje, megakadályozva a lopást és a nem kívánt személyek hozzáférését.

Így készül az óraforgató szekrény a széfhez a Hajlított Fa Manufaktúra műhelyében

Automata óraforgatók, óramozgató széfek elrejtése
Automata óraforgatók, óramozgató szekrények
Automata óraforgatók, szekrény
Automata óraforgatók, óramozgató szekrényóramozgató szekrény
Automata óraforgatók, óramozgató szekrény
Fegyverszekrény készítése 4

Hova tegyem a széfet? Széf beépítési és elhelyezési ötletek – beépíthető páncélszekrények

Bármilyen értéke is van: drága karórák vagy fegyverek, ékszerek, születési anyakönyvi kivonatok, útlevelek, takarékbetétkönyvek, értékpapírok, stb. felmerülnek az alábbi kérdések önben is:

 • Hova rejtsem az értékeimet?
 • Milyen széfek léteznek?
 • Hova tegyem a széfet? 
 • Melyek a legjobb megoldások, ötletek a széf elhelyezésére? 
 • Hogyan lehet álcázni a trezort, páncélszekrényt, óraforgató széfet, fegyverszekrényt?

Néhány dolgot nehéz – ha nem lehetetlen –  pótolni. Lakossági betörés, tűz, árvíz vagy más természeti katasztrófa és  más szerencsétlen esetben a tűzálló széf segíthet megvédeni ezeket a különleges tárgyakat. 

A beruházás megkezdése előtt ellenőrizze, hogy a széfet a gyártó szerint tűzállónak minősítette-e. Választhat kulcsos és kombinációs záras széfet.

A Hajlított Fa Manufaktúra partnere, a Trezor Liktor Zrt. segít önnek a megfelelő széf kiválasztásában, hiszen a cég kínálatában MABISZ minősített magyar páncélszekrények, akciós bútorszéfek, faliszéfek, illetve kulcsos és elektronikus bútorszéf  továbbá fegyverszekrények, tűzálló széfek iratszekrények valamint kültéri és lépcsőházi postaládák egyaránt megtalálhatóak. 

A legjobb hely széf elhelyezésére, felszerelésére, beépítésére a házban

Mivel minden ház más és más, ezért nehéz általánosságban elmondani, hogy hová érdemes a széfet, páncélszekrényt elrejteni vagy milyen módon lehet azt álcázni. Azonban tudunk adni néhány ötletet a biztonságosabb helyekre és megoldásokra, amelyek segítenek megvédeni az értékeket a betöréstől, tűztől és árvíztől.

Álcázott széf  – betörés ellen

Keressen egy olyan helyiségett, amely nem túl forgalmas vagy nehezen megközelíthető: a gardróbszoba vagy vendégháló ideális lehet a széf elhelyezésére.  A legjobb, ha a széf “láthatatlan” és a falba van beépítve. Az is jó megoldás, ha egy szekrény rejti illetve a berendezés szerves része a trezor. A Hajlított Fa Manufaktúránál az álcázott széfeket luxus minőségben borítjuk fával, bőrrel vagy akár nemesfémmel úgy, hogy mind a biztonsági feltételeknek, mind a legmagasabb esztétikai igényeknek megfelelnek ezek a darabok.

Tűzbiztos széf elhelyezési megoldások

 A tűz lehet a második legnagyobb veszély, ami otthonát fenyegetheti. A széf felszerelésének legbiztonságosabb helye a két külső fal találkozási pontja. Ez biztosítja a legnagyobb védelmet és támogatást egy nehéz széf számára. Egy többszintes házban a legjobb, ha a széfet a földszinten tartják. Az is okos megoldás, ha a sprinkler (tűzérzékelő) hatókörébe telepíti, ha a lakása ilyen rendszerrel van felszerelve.

Árvíz elleni megoldás

Annak elkerülése érdekében, hogy értéktárgyai árvíz miatt megsérüljenek vagy tönkremenjenek, ügyeljen arra, hogy a széf a talajszint felett legyen. Árvíz vagy belvízveszélyes területeken tanácsos beton- vagy acélalapot építeni a széf alátámasztására, és a széfet legalább  60 cm-re elhelyezni a  padlószinttől. Bár a tűzbiztos széfek általában bizonyos fokú vízállóságot biztosítanak, az értékes dokumentumokat, elektronikai cikkeket vagy fényképeket vízálló dobozokban tárolja a biztonság kedvéért.

Hova ne helyezze a széfet?

Vannak egyértelműen kevésbé biztonságos helyek az otthonon belül, ahol a széf telepítése nem javasolt. Ilyen helyiség pl. a hálószoba,  mivel általában ez az első hely, ahol a betörők széfeket keresnek.

Kerülje el a garázst. Általában ez a legkevésbé biztonságos terület a háznak betörés, tűz, árvíz és egyéb katasztrófák szempontjából. A garázskapukat gyakran kinyitják és nyitva hagyják. Ráadásul itt könnyű megtalálni és eltávolítani a széfeket. 

Bár az általunk bemutatott több mint 800 kg-os széfszekrényt ember legyen a talpán, aki el tudja mozdítani. Az Egoiste modellt a megrendelők nem rejtegetik, hanem gyakran központi helyen tartják, mivel ez nemcsak egy széf, hanem luxus bútor is egyben.

Álcázott bútorba építhető széfek – gyönyörű faburkolatú széfszekrények elkészítése

luxus páncélszekrény

A Trezor Liktor Zrt. és a Hajlított Fa Manufaktúra közös alkotása Schiffer Miklós tervei alapján az Egoiste széfszekrény,  amely egy luxus bútorcsalád része. A 120-140 cm magas és 1 méter széles 60-70 cm mély páncélszekrény egyedi igényekre szabva készül, akár rejtett kamerával kombinált védelmi rendszerrel, 24-karátos arany kiegészítőkkel, Swarovski kristály betéttel, marhabőr tapétával, programozható óraforgatókkal, stb.

Luxus szekrény széfhez

Ezt a széfet általában a lakás frekventált helyén is érdemes tartani, annyira biztonságos és gyönyörű!

Így készül az Egoiste széf szekrény óraforgatókkal a Hajlított Fa Manufaktúra műhelyében – ahány igény, annyi megoldás!

Automata óraforgatók, szekrény
Automata óraforgatók, óramozgató szekrények
Automata óraforgatók, óramozgató szekrény
Automata óraforgatók, óramozgató szekrény
Automata óraforgatók, óramozgató szekrényóramozgató szekrény
Fegyverszekrény készítése 4
Automata óraforgatók, szekrény
Automata óraforgatók, óramozgató szekrények
hajlított fa széf szekrény
Fegyverszekrény készítése 4
Automata óraforgatók, óramozgató szekrényóramozgató szekrény
Automata óraforgatók, óramozgató szekrény

Fegyverszekrények, óraforgatók, széfek fa burkolattal –  árajánlat kérés

Mivel minden bútor és korlát egyedi dizájnnal készül, ezért az általunk készített termékek is egyedi árazást igényelnek. A fent bemutatott széfbútorok anyagát, formáját, pántozását (ami lehet bőr,  rozsdamentes acél, réz, stb.) tetszőlegesen lehet módosítani.

A széffel kapcsolatos kérdésekkel és a tervezéssel keressék partnerünket a TREZOR-LIKTOR Zrt.-t!

Természetesen mi is szívesen, ha bármilyen kérdése van.  Igyekszünk különleges vagy “lehetetlennek tűnő” elképzeléseit is megvalósítani!

luxus páncélszekrény