Íves recepciós pultok, luxus szállodabútorok, hotel design és belsőépítészet

Íves recepciós pultok, luxus szállodabútorok, hotel design és belsőépítészet

Íves recepciós pultok, luxus szállodabútorok, hotel design és belsőépítészet

Egy szálloda recepciójának megtervezése nagy belsőépítészeti kihívást jelenthet a szakembereknek, hiszen a hotel design és a “front office”  funkció  összhangja mellett fontos, hogy  az előtér pozitív benyomást keltsen a vendégekben, és megfelelő üzenetet küldjön a cégről. Egy luxusszállodában ez lehet az elegancia, az exkluzivitás vagy éppen a modernitás, amelyet minden apró részletben meglelhetünk.


A szálloda recepciója egy olyan tér, amelyet az alkalmazottak és a vendégek is folyamatosan használnak. A fából illetve furnérozással készült  egyedi szögletes vagy íves recepciós pultok, asztalok, szállodabútorok, berendezések, belsőépítészeti elemek: lépcsők és hajlított fa korlátok, dekorációk (pl. lamellált fal, dekorozás  és intarzia) készítése gyakorlott  mesterembereket kíván. Lásd: Lakitelek Hungarikum Hotel – lépcső és korlát készítés.

luxus szálloda design Kovácsolt vas korlát Lakitelek Hungarikum Hotel

Milyen a jó szálloda recepció belsőépítészeti kialakítás, berendezés és design?

A recepciós pult  elhelyezkedése – A recepciós pult lehetőleg a bejárati ajtó felé nézzen, de attól távol, hogy ne akadályozza a teret. 

A vendégek kényelme – Ha a vendégek huzamosabb ideig ülnek a recepción, akkor kényelmes ülőhelyet valamint vizuálisan érdekes látványt kell számukra biztosítani. 

A hotel egységes stílusa – A szálloda bútoroknak, a berendezésnek és  a dekorációnak tükrözni kell a hotel  többi részének általános stílusát és színvilágát. 

Márkaépítés, céges arculat – A recepciós pultra tekintsünk a márkaépítési és  marketing kommunikácios eszközeként! A szálloda logója helyet kaphat  háttérvilágítással a recepciós pult előlapján is. Amennyiben diszkrétebb megoldást választunk, a logó elemeit és/vagy színvilágát jelenítsük meg a recepció további belsőépítészeti kialakításában.

Pozitív légkör – Akár új, akár visszatérő ügyfeleket vagy leendő alkalmazottakat fogad a recepció, a tér legyen professzionális, barátságos és stílusos!

Funkcionális tér – A megtervezett bútorok szépsége mellett alapvető, hogy a szálloda berendezése tökéletesen ellássa a feladatát. Ezért kell gondosan megtervezni a recepciós pult méreteit, hogy a magassága megfeleljen olyan alapfunkcióknak, mint pl. a becsekkolás. Ugyanezért a világításra is nagy figyelmet kell fordítani, hiszen a meghitt fény nagyszerű hangulatot kelthet a recepción, de még fontosabb, hogy a látogatók elolvashassák és kitölthessék a szükséges papírokat.

Tartósság – A padló és a hotel berendezési tárgyai készüljenek könnyen tisztítható folt- és kopásálló anyagból. A  gyakori használat miatt rendkívül fontos a tartósság és a minőség! Rossz időben használjunk sárfogó szőnyegeket, és biztosítsunk fogasokat vagy szekrényeket, hogy a nedves ruhákat, kabátokat ne a  bútorokra kényszerüljenek helyezni a vendégek!

Recepciós pult tervezés, egyedi recepciós asztal készítés

A recepciós pult természetesen nem csak a szálloda nélkülözhetetlen berendezési tárgya, hanem a cégek, irodák, intézmények előterének vagy az ezekhez kapcsolódó ügyfélszolgálatok legfontosabb bútordarabja is. 

A  tervezési ötleteket általában valamiféle elképzelésből merítjük, amelyek a meglévő arculati elemeket és stílust veszik alapul. Rendszerint a megrendelőnek vannak ötletei, keresett recepciós pult képeket is az interneten vagy katalógusokban, amelyek azonban nem biztos, hogy megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amelyeket a cég működése megkíván.

Fontos az alábbi kérdéseket körüljárni a recepciós pult elkészítése előtt:

  • Milyen benyomást akarunk kelteni a recepciós területre érkező ügyfélben?
  • Milyen anyagokat részesítünk előnyben?
  • Hogyan határozzuk meg a recepciós pult méreteit és arányát a teljes fogadótéren belül?
  • Mik a térbeli és pénzügyi korlátok?

A recepciós pult megrendelésénél ideális esetben már rendelkezésre állnak belsőépítészeti tervek, vagy a meglévő térelrendezésbe és dizájnba illesztjük be az általunk készített elemeket. Ez természetesen nemcsak a recepciós pultokra terjed ki, hanem  lefedheti az összes faműves munkát: a fali lamelláktól kezdve a beltéri designlépcső megoldásokon és hajlított korláton át az egyedi (luxus) szálloda- vagy irodabútorokig bármit.

Recepciós pult méretek

A szállodák és cégek halljának, előterének egyik fókuszpontja a recepciós pult, amely – ahogy korábban említettük – az esztétikai élmény mellett funkcionális szerepet is játszik. Ezért elengedhetetlen, hogy a célnak megfelelő méretű recepciós pultot tervezzünk és készítsünk.  

A recepciós pult mérete: magassága és mélysége számos tényezőtől függ, többek között:

Mekkora a recepciós terület mérete?

Ha a fogadózóna elég tágas, akkor tervezhetünk terjedelmes recepciós pultot, ahol bőven elférnek a különféle dekorációs elemek is. Ha azonban szűkös a hely, akkor érdemes kisebb mélységű és szélességű recepciós asztalt választani.

Milyen stílusú recepciós pultot szeretnénk?

Ez a tényező még több szempontot vet fel. Például szeretnénk emelt platformot, hogy az ügyfelek a recepcióssal egy szintben legyenek? Vagy inkább egy pult magasságú recepciót válasszunk? Több elemet szeretnénk beépíteni a recepciós pult szerkezetébe?

 

recepciós pult méretek
Függesztett lépcső LED világítással

 Ezek mind fontos kérdések, amelyeket meg kell fontolni, de az egyik leggyakoribb megoldás egy 76-115 cm magas és körülbelül 80 cm mélységű recepció. Természetesen ezt mindig érdemes megbeszélni egy  magasan képzett belsőépítésszel vagy más tervező szakemberrel, akik felbecsülhetetlen értékű tanácsokat adhatnak a tökéletes recepció kialakításában.

Milyen hosszú legyen a recepciós pult?

Az előző esethez hasonlóan a recepciós pult hosszúsága a modelltől, funkciójától, preferált stílustól és a rendelkezésre álló helytől függ. Általában a recepciós pultok 150-200 cm hosszúak, egyes modellek szállodai meghaladhatják a 7 métert is. 

 

Amikor általában a recepciós pult hosszáról és méretéről kell dönteni, más lehetőségeket is számításba vehetünk. Például választhatunk  L-alakú recepciós pultot is, amely hosszabb lehet az egyik oldalon. Az íves és U-alakú recepciós pultok is népszerű megoldások a szálloda design tervezők körében.

Mennyi helyre lesz szükség a recepciós pult mögött?

Végül érdemes megfontolni a választott recepciós pult elhelyezését is. Fontos, hogy ne zavarja a forgalmat, hanem támogassa a funkcionalitást és a kényelmet. Mivel ez jellemzően a fogadóterület fókuszpontja, jól láthatónak és könnyen elérhetőnek kell lennie.

Ezen kívül ügyelni kell arra, hogy a recepciós pult mögött a dolgozóknak is legyen elég helyük arra, hogy zavartalanul mozogjanak, különösen, ha a pult mögötti részt tárolásra is használják. Ehhez minimum 150 cm helyre lesz szükség. 

recepciós pult magassága

Szálloda recepciós pult ötletek – hotel recepció ötletek

Elegáns recepciós pult ötletet
Egyedi recepciós pult
recepciós pult készítés
recepciós pult hajlíított fából
egyedi lebegőlépcső
Lebegő lépcső íves
hajlított fa recepciós pult
Intarziás recepciós pult
lamellás recepciós pult
fából készült recepciós pult
luxus recepciós pult hoteleknek
luxus szálloda recepciós pult készítés

A Hajlított Fa Manufaktúra asztalos mesterei számára nincs lehetetlen: fából illetve furnérozással készült  egyedi szögletes vagy íves recepciós pultok, asztalok, szállodabútorok, berendezések, belsőépítészeti elemek: lépcsők és hajlított fa korlátok, dekorációk (pl. lamellált fal, dekorozás  és intarzia) készítése akár céges és szálloda belsőépítészekkel együttműködve szoftveres tervekkel, igényes, egyedi megoldásokkal professzionális kivitelezéssel, luxus minőségben!

Legfrissebb szálloda projekt referencia: Lakitelek Hungarikum Hotel – lépcső és korlát készítés

Szálloda berendezés, bútor, lépcső, dekor, recepciós pult árajánlat kérés

Mivel minden bútor  és korlát egyedi dizájnnal készül, ezért az általunk készített fából készült íves korlátok, lépcsők, csigalépcsők  egyedi árazást igényelnek.

Nem ismerünk lehetetlent!

Bármilyen fából készült recepciós pultot, íves lépcsőt, vagy hajlított lépcsőkorlátot megtervezünk, elkészítünk! 

Keressen bennünket, szívesen segítünk különleges vagy “lehetetlennek tűnő” elképzeléseit is megvalósítani!

Amerikai dió recepciós pult
Amerikai dió recepciós pult