Modern beltéri lépcsők, belső lépcső megoldások és ötletek: 2023-2024-es lakberendezési design trend

Modern beltéri lépcsők, belső lépcső megoldások és ötletek: 2023-2024-es lakberendezési design trend

Modern beltéri lépcsők, belső lépcső megoldások és ötletek: 2023-2024-es lakberendezési design trend

lépcső ötletek 2022, 2022-es lakberendezési trend lépcső ötletek

Ha beltéri lépcső készítésén vagy felújításán gondolkodunk, akkor fontos megismerni, hogy milyen belső lépcső megoldások, ötletek léteznek, amelyek illeszkednek a meglévő vagy megálmodott design-hoz, lakberendezéshez, belsőépítészeti tervekhez, különösen, ha a lépcső a nappaliban kap kiemelt helyet. Modern falépcsők, csigalépcsők, fémből, üvegből, műanyagból készült lépcsők. Melyek a  legújabb 2023/2024-es lakberendezési design trendek, ha a lépcső fajtákat nézzük? Ebben a cikkben elmondjuk!

Belső lépcsők

A lépcső a szintkülönbségek áthidalására szolgáló szerkezet. Általános szabály a lépcsőkre vonatkozóan: tegye lehetővé a használók biztonságos közlekedését.

A lépcsők sokfélék. Anyagukban, szerkezetükben, formavilágukban. Készülhetnek kőből, műkőből, márványból, betonból, vasbetonból, fából, fémből, üvegből, ezek kombinációiból. Lehetnek nyitott vagy zárt, konzolos, függesztett vagy alátámasztott szerkezetűek. Egyszerű, egyenes vonalúak, törtvonalúak, ívesek, csigalépcsők, lebegő lépcsők, nagy ívben hajló lépcsők… Létezik még hajtogatott, mobil, kényelmes, állványzat kinézetű, és még sorolhatnánk.

Belső lépcső megoldások

Hogy milyen legyen a belső lépcső, az a rendelkezésre álló anyagiakon túl függ a helyiség méretétől, szerkezetétől, a lakás stílusától, és nem utolsó sorban a lépcsőkre vonatkozó hatósági előírásoktól. Épp ezért bízzuk szakemberre a belső lépcsőnk megtervezését, kivitelezését, annál is inkább, mert egy lépcsőt nem 1-2 évre készíttetünk.

A belső lépcsők készülhetnek kapaszkodóval, korláttal, korlát nélkül, karfával, karfa nélkül, a vonatkozó előírások betartásával. A korlátok, karfák anyaga, stílusa is számtalan variációra ad lehetőséget, hisz például egy fa vagy fém lépcső is készülhet üveg korláttal, a fém lépcső fa karfával.

Ami nagyon fontos: a biztonság! Ahol kisgyerek, házi kedvenc van, nem szabad korlát nélküli lépcsőt készíttetni. Arra is ügyelni kell, hogy például a pálcás korlátoknál a pálcák közti távolság nem lehet több 10-12 cm-nél, nehogy a gyermek feje beszoruljon, és nem lehet rajta olyan vízszintes osztás, melyen a kisgyermek felmászhat. Célszerű a lépcsőt lezáró korlátot is felszerelni, hogy a kisgyermek vagy házi kedvenc felügyelet nélkül ne használhassa, hisz elég egy rossz mozdulat, és kész a baj.

 

Belső lépcső ötletek 2023-ban és 2024-ben

A beltéri lépcsők nem csak a szintek közti közlekedést szolgálják. Külsejükkel akár a lakás díszévé válhatnak. Egy szépen megkomponált lépcső izgalmassá teszi a belső teret.

Egy loft lakáshoz az ipari stílusú fémszerkezetű belső lépcsők illenek leginkább.

 

Forrás: https://www.dentonhouse.com/

 

A modern, minimál stílusú otthonokban az egyszerű vonalvezetésű beltéri lépcsők, csigalépcsők fából, fa és üveg kombinációból mutatnak jól.

 

Szíma lebegő lépcső, függesztett lépcső, függő lépcső árak>>

 

Forrás: Reno Guide

 

Egy villalakásba pedig például a díszes szerkezetű lépcsők, csigalépcsők illenek.

 

Forrás: The Art of Bespoke

Egy kislakásban nem mutat jól egy nagyméretű, díszes belső lépcső, ráadásul rengeteg helyet elvesz az élettérből. Mint ahogy egy hatalmas térben elveszne egy jelentéktelen lépcső.

 

Csigalépcsők

Ott célszerű a beépítésük, ahol kevés hely áll rendelkezésre. Ennek az ellenkezője is igaz, hisz egy nagy térben csodás látványt tud nyújtani egy szépen kivitelezett nagyméretű csigalépcső, vagy íves lépcső. Míg itt a látvány, az előzőnél a praktikum a cél. Lakásunkba mégis csak akkor válasszunk csigalépcsőt, ha a belső terünk látványa megkívánja. Ugyanis a csigavonalból adódóan az emeletre elég körülményes például a berendezési tárgyak feljuttatása. De ha ezt meg tudjuk oldani, a szépen kivitelezett csigalépcső egy életen át otthonunk dísze lehet.

 

Forrás: Pouted

Lakberendezés

Egy kislakásnál érdemes a belsőlépcső alatti teret beépíteni, így nyerni tároló helyet. A többi bútordarabhoz és a lakótér hangulatához jól  stílusában jól illeszkedő lépcső alatti polcok ideális megoldást nyújtanak a maximális térkihasználás eléréséhez. Divatos, ha itt alakítunk ki kis pihenő kuckót. Sőt, az egyre elterjedtebb otthoni munkavégzés esetén egy mini irodát is berendezhetünk.

 

Forrás: Sharps

 

Nagy belmagasságú, kis alapterületű lakásoknál bevált módszer a galéria építés, ezzel megnövelve a hasznos lakóteret. Itt is célszerű a galériára vezető belső lépcsőt úgy kialakítanunk, hogy az alatta lévő tér kihasználható legyen, a lépcső maga pedig illeszkedjen a lakótér dizájnjához.

 

Lépcső felújítás

Ha már elhasználódott, megkopott a lépcső, célszerű szakembert hívnunk, aki átvizsgálja, hogy milyen felújításra, karbantartásra lehet szükség.

2024-es lakberendezési design

Az előrejelzések szerint sok minden megújul 2024-ben. Ami eddig hangsúlyosan divatos volt, szép lassan eltűnik. Az élénk színű falak, a mintás padlók helyét a visszafogottság veszi át. Divatos lesz a bézs, a fehér, a szürke, a kék, a földszínek, a természet színei.
2024-ben a zöld életvitel
frissességet hoz az enteriőr tervezésbe. A zöld életvitel több mint csak trend – ez egy életmód! Ebben az évben az öko-tudatos belsőépítészet kerül a középpontba, ami sok más trendet is magába foglal. A biofil elemek, fenntartható anyagok és élőfalak a természetet hozzák be a beltérbe.

Forrás: Reno Guide

Marad a minimalizmus, de ez is finomodik, ugyanakkor visszatér a 70-s évek csillogó disco stílusa, és a 80-s évek bársonyossága.

Folytatódik a 2023-ban is a 2022-es év tapétatrend, de kissé visszafogottabb paszteles irányba. A harsány színek mellett egyre inkább a paszteles vízfesték színek jelennek meg.

Puha, gömbölyű ülőalkalmasságok, ívelt vonalú bútorok tehetik majd meghittebbé, egyedibbé, stílusosabbá az otthonunkat.

Forrás: Hajlított Fa Manufaktúra

Nagyon jól illeszkedik ebbe a trendbe a hajlított fa. Akár bútorként, akár belső lépcsőként. A hazai otthonok nagy részében a fa belső lépcsők dominálnak. A falépcső barátságos hangulatot teremt, melegséget sugároz, ezért is a legkedveltebb.

 

2023-2024-es lakberendezési design – lépcső trendek, beltéri lépcső ötletek

A fejlődő világjárvány és a fenntarthatóság fejlődése megváltoztatta az építészeti tervezés megítélését 2023-ban és 2024-ben még nagyobb hangsúlyt kap a természetesség és a fenntarthatóság.  Egyre növekvő mértékben értékelik a kivitelezést, valamint a stílusok, felületek és egyedi jellemzők keveredésére irányul a lépcsőházak tervezése. A vizuálisan személyre szabott, fenntartható felületekkel ellátott funkciók használata egyre népszerűbb a dizájn világában:

 • Fa futófelületek – A fenntarthatóság tükrében az építészeti tervezésben finom esztétika érvényesül a természetesebb anyagok felé. Az építészek a természeti világot aktívan beépítik a tervezésbe azáltal, hogy fa elemeket használnak a szerkezetekben. Minden bizonnyal egyre népszerűbb megoldás a fa lépcsőfokok és a fémből készült lépcsőszerkezetek párosításának ötlete; különösen tölgy és sapele fa a klasszikus megjelenés érdekében.

 

 • Látható fém felületek – 2021-ben óriási inspirációt jelentett az építészek számára, hogy 2021-ben a nagyszerű kültéri és természetes bevonatokat ötvözzék. A kiinduló ötlet az, hogy karaktert és textúrákat vigyünk be a lépcsőház kialakításába. A natúr méhviasz bevonatú, melegen hengerelt nyers acél népszerű felületkezelés, a hő hatására a viasz karamellizálódik, és gazdag fekete, bronzos színt kölcsönöz a fém felületének.

A természetes fa textúrákkal és vaskorlátokkal tervezett lépcsőházak meredeken emelkedtek az elmúlt évben. Ezek a dizájnok tökéletesen illeszkednek a modern és minimalista otthoni stílusokhoz.

Amennyiben azt tervezzük, hogy új lakásba költözünk, vagy a régit szeretnénk felújítani, és íves falépcsőt, csigalépcsőt szeretnénk, már az íves fakorlát sem okozhat gondot. Az íves belső falépcsőkhöz készíttethetünk különleges, hajlított fa korlátokat is. Mivel speciális technikával, helyszíni méretre készülnek, egyediek, a luxus minőséget képviselik. Egy ilyen íves, hajlított fa korlát nagyon jól mutat egy stílusban hozzáillő térben, de egy stílusidegen enteriőrben a lakás ékessége is lehet.

 

Kapcsolódó cikk: Modern lépcsőkorlát megoldások 2023-2024

Modern lépcső megoldások - gyakori kérdések

Melyek a legújabb lépcső trendek?

A legújabb trendek közé tartoznak a modern fa lépcsők, csigalépcsők, fémből, üvegből, műanyagból készült lépcsők. Az egyenes vonalú, törtvonalú, íves, csigalépcsők, lebegő és nagy ívben hajló lépcsők is divatosak.

Milyen anyagokból készülhetnek beltéri lépcsők?

A lépcsők készülhetnek kőből, műkőből, márványból, betonból, vasbetonból, fából, fémből, üvegből, ezek kombinációiból.

Milyen belső lépcső megoldások léteznek?

A belső lépcsők készülhetnek kapaszkodóval, korláttal, korlát nélkül, a vonatkozó előírások betartásával. A korlátok, karfák anyaga, stílusa is számtalan variációra ad lehetőséget.

Mire kell ügyelni a belső lépcsők tervezésekor?

A belső lépcső tervezésekor figyelembe kell venni a helyiség méretét, a lakás stílusát, és a lépcsőkre vonatkozó hatósági előírásokat. Mindemellett fontos a biztonság, különösen akkor, ha kisgyerek vagy háziállat is van a lakásban.

Mi a legfontosabb szempont a belső lépcsők tervezésekor?

A legfontosabb szempont a belső lépcsők tervezésekor a biztonság. A korlátok és a karfák megfelelő elhelyezése és méretezése kulcsfontosságú, hogy biztonságos és kényelmes legyen a közlekedés a lépcsőn.

A lépcső szerkezete, részei –  lépcsőkorlát elemek

A lépcső szerkezete, részei –  lépcsőkorlát elemek

A Hajlított Fa Manufaktúra számos gyönyörű lépcsőt, fa lépcső burkolatot és korlátot készített az évek során, mivel a  korlát variációk és a lépcsőfajták száma végtelen, először hadd mutassuk be Önnek a saját projektjeinken keresztül a lépcsők szerkezetét és részeit, valamint a lépcsőkorlát elemeket és annak rögzítési módjait. A lépcsők tervezésekor és építésekor számos körülményt és ötletet kell figyelembe venni annak érdekében, hogy a végeredmény biztonságos és esztétikus legyen. Nézzük meg részletesebben ezeket a fontos elemekeket.

A lépcső szerkezete és elemei

A lépcső szerkezete az alábbi fő elemekből áll:

 • Lépcsőfok – az egy fellépési magasságot kiegyenlítő szerkezeti elem.
  • függőleges része: a homloklap (rugdosó)
  • vízszintes része: a járófelület vagy lépcsőlap

Két járófelület közötti szintkülönbség a fellépési magasság, a járófelület vízszintes mérete a belépési mélység.

 • Lépcsőkar a folyamatosan következő fokok összessége. 
 • Pihenő az a vízszintes lemezszerkezet, mely a lépcsőkarok érkeztetése és indítása között helyezkedik el:
  • közbülső pihenő
  • emeleti pihenő
 • Orsótér két egymás mellett lévő kar közötti szabad tér.
 • Korlát, mellvéd a lépcsőkarhoz függőlegesen csatlakozó, az orsótér felőli oldalon elhelyezett szerkezet.
 • Fogódzó (v.kapaszkodó.) esetenként a lépcsőház falába helyezett, a lépcsőkart kísérő, a lépcsőkön való biztonságos járást elősegítő szerkezet.
 • Járóvonal – egy elméleti vonal, – melyen a belépési mélységeket és a pihenők szélességét kell kiosztani.

Forrás: http://arc.sze.hu/epszerkea/202.htm

Számos lépcsőfajta létezik, amiről egy korábbi cikkben írtunk már részletesen: Lépcsők fajtái – belső lépcső típusok

Fa szerkezetű lépcsők

A falépcsőknek különböző kialakítási lehetőségei vannak. Egyik lehetőség az egyszerű szerkezetű pofapallók vagy pofagerendák közötti vésett fokelemekkel történő kialakítás. Ez egy praktikus megoldás, amely egyszerűbb megjelenést kölcsönöz a lépcsőnek. Másik lehetőség pedig az igényesebb belsőépítészeti szempontok alapján tervezett, bútor minőségű megmunkálással készített lépcső. Ez a fajta lépcső különleges gondossággal és részletekkel készül, hogy passzoljon a belső tér stílusához és magas minőségi elvárásoknak is megfeleljen.

A Hajlított Fa Manufaktúra asztalosmesterei széleskörű tudással és tapasztalattal rendelkeznek fából készült lépcsők, csigalépcsők, hajlított és egyenes fa korlátok tervezésében, elkészítésében. Ezáltal képesek a legjobb minőségű és stílusú belső lépcsők és korlátok kivitelezésére, amelyek tökéletesen illeszkednek a megrendelő igényeihez és az adott belső térhez.

Beltéri lépcsőkorlát elemek

A lépcsőkart és pihenőlemezt kísérő korlátok egyedi és fontos elemei a lépcsőknek, amelyek a balesetmegelőzést szolgálják. Általában a lépcsőkar orsótér felőli oldalára kerülnek felszerelésre, biztosítva a biztonságos közlekedést. Ha a lépcsőkar másik oldala nem érintkezik a lépcsőház falával, akkor a távolságtól függően itt is szükséges lépcsőkorlát vagy kapaszkodó elhelyezése.

A fakorlát egyes alkotórészeinek elnevezései 

Korláttalpfa: Ez a rész a korlát alapját képezi, és a korlátoszlopok alján található. A korláttalpfa fontos szerepet játszik a korlát stabilitásának biztosításában.

Korlátoszlop: A korlátoszlopok a korlát függőleges elemei, amelyek a korláttalpfa alapjára vannak erősítve. A korlátoszlopok tartják és vezetik a korlátkarfékat.

Korlátkarfa: A korlátkarfák a korlát vízszintes elemei, amelyek a korlátoszlopok között helyezkednek el. Ezeken a karfákon (kapaszkodón, kézcsúsztatón) lehet támaszkodni vagy kapaszkodni, amikor a lépcsőn közlekedünk. 

Korlátheveder: Ez a rész a korlát felső része, amely a korlátkarfákat összeköti és megerősíti. A korlátheveder fontos szerepet játszik a korlát szerkezetének stabilitásában és tartósságában.

Korlátgyám: A korlátgyámok további tartóelemek, amelyek a korlát tetején vagy oldalán helyezkednek el, és további biztonságot és stabilitást nyújtanak. A korlátgyámok különböző formákban és anyagokból készülhetnek, és céljuk, hogy további támaszt és védelmet biztosítsanak a lépcsőhasználók számára. Forrás: (Wikipedia)

A korlát szerkezeti elemeinek közötti távolságra az OÉSZ vonatkozó előírásait szigorúan be kell tartani, mivel ezek a távolságok fontosak a biztonság szempontjából.

A korlátok anyaga változatos lehet, beleértve a fémet, kőlemezt, üveget, műanyagot stb. Az anyagválasztás és a kialakításuk az esztétikai és gazdasági szempontok figyelembevételével történik.

Gyakori megoldás, hogy a lépcsőkar lábvédő vagy mellvéd tartóval van kombinálva. Ebben az esetben a mellvéd tartót vagy előírt magasságú korláttal kell kiegészíteni, vagy ha a magasság megfelelő, akkor fogódzkodót kell biztosítani. Ezek az intézkedések tovább növelik a lépcsők biztonságát és funkcionalitását.

A korlát függőleges elemei készülhetnek kovácsolt vasból vagy esztergált fababákkal. Ezek az úgy nevezett  álló pálcák az oszlopok között. Amennyiben fa lépcsőkorlátra van igény, javasoljuk a kezdő- és a végoszlop kialakítását is. A korlát tetején vagy a falon általában kapaszkodót vagy kísérőfát helyezünk el.

A lépcső belső része az orsótér, ahol általában található a korlát. Fontos azonban megjegyezni, hogy érdemes a falra is rögzíteni egy kapaszkodót. A korlát és a fal kombinációja így végtelen lehetőséget kínál.

A korlát rögzítésének típusai

A lépcsőkorlátok rögzítése és kialakítása  fontos tényező a lépcső megfelelő működésében és biztonságában. Néhány lépcsőkorlát kialakítási és rögzítési lehetőség a következő:

 • Lépcsőlapba rögzítve
 • Pofafához rögzítve
 • Lépcső oldalához rögzítve

Ha el szeretnénk takarni a lépcső oldalát, használhatunk széles lemezt, úgynevezett pofafa takarót, amely eltakarja a lépcsőfokokat.

Annak ellenére, hogy a pofafa takaró nagyon esztétikus megoldás, elismerjük, hogy költséges lehet. Egy másik lehetőség a kovácsoltvas/fa korlát, ahol a pálcák a lépcsőlapokba lettek fúrva.

Természetesen nem kell minden lépcsőfokkal érintkezni a korlátnak. A következő lépcsőprojektnél csak egy-egy helyen kellett a lépcsőlaphoz rögzíteni.

Ez a festett alumínium pálcákkal ellátott, levegőben futó korlát csak egy ponton lett megtámasztva.

Van olyan eset is, amikor maga a mellvédfal szolgál korlátnak, és ehhez külön kapaszkodót kell készíteni, ahogy az alábbi ábrákon is jól látható.

A korlát statikailag erősebb, ha a külső falhoz van rögzítve.

A lépcső szerkezete, részei, a lépcsőkorlát elemek – összegzés

A lépcsők lenyűgöző építészeti elemek, amelyek különböző lépcső elemekből állnak, beleértve a lépcső korlát elemeket is. A lépcsőkorlát elemek fontos részei a lépcsőnek, amelyek biztosítják a biztonságot és esztétikát. A fa lépcsőkorlát elemek különösen vonzó megjelenést kölcsönöznek, és szépen illeszkednek a fa szerkezetű lépcsőkhöz. A beltéri korlát elemek számos kivitelben elérhetők, amelyek lehetővé teszik a lépcső személyre szabott megjelenését.

A lépcsőkorlát elemek kiválasztása során figyelembe kell venni a biztonságot, a funkcionalitást és az esztétikai szempontokat. A Hajlított Fa Manufaktúra számos lehetőséget kínál fa szerkezetű lépcsőkorlát elemekre, amelyek garantálják a minőséget és a tartósságot.

Ha bármilyen kérdése van a lépcsőkkel vagy a lépcsőkorlát elemekkel kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen állunk rendelkezésére.

Lépcsők fajtái – belső lépcső típusok

Lépcsők fajtái – belső lépcső típusok

Lépcsők fajtái – belső lépcső típusok

A lépcsők az építészet fontos elemei, amelyek összekötik az egyes szinteket és lehetővé teszik a könnyű közlekedést. A lépcsők nem csupán praktikus funkcióval bírnak, hanem jelentős vizuális hatással is rendelkeznek egy épület vagy tér megjelenésére. Ebben a cikkben bemutatjuk a lépcsők különböző fajtáit, típusait forma, stílus és anyag szerint.

Lépcsők fajtái: beltéri lépcsők és kültéri lépcsők

A Hajlított Fa Manufaktúra belső lépcsők és korlátok tervezésére és kivitelezésére szakosodott. Bár sokaknak talán felmerülhet a kérdés, hogy miért csak belső lépcsőket és korlátokat készítünk, az alábbiakban bemutatjuk a külső és beltéri lépcsők

közötti különbségeket és az ezekkel járó kihívásokat.

Külső lépcsők, kültéri lépcsők

A külső lépcsők és korlátok más jellegű igényeket és követelményeket támasztanak, mint a beltéri változatok. A kültéri lépcsőnek ki kell állnia az időjárás viszontagságait, beleértve az esőt, a hó és a napfény UV-sugárzását. Ezenkívül ellenállónak kell lennie a nedvességnek, a penésznek és más környezeti hatásoknak, amelyek a kültéri környezetben jelen lehetnek. A strapabíró anyagok és a megfelelő felületkezelés fontos szerepet játszanak a hosszú élettartam és a tartósság szempontjából.

Belső lépcsők, beltéri lépcsők

Ezzel szemben a beltéri lépcsők és korlátoknak más jellegű szempontoknak kell megfelelniük. Itt általában nem áll fenn az időjárás viszontagságaiból adódó probléma, így a megjelenés és az esztétikai szempontok kerülnek előtérbe. A beltéri lépcsők és korlátok általában a lakás vagy az épület belső terében helyezkednek el, ahol a megjelenés, az anyagok stílusa és az összhang a környezettel nagyon fontos. Az ilyen típusú lépcsők és korlátok gyakran magas minőségű fafajtákból készülnek, amelyek gazdag textúrával és szép színárnyalatokkal rendelkeznek.

A Hajlított Fa Manufaktúra asztalosmesterei széleskörű tudással és tapasztalattal rendelkeznek fából készült lépcsők, csigalépcsők, hajlított és egyenes fa korlátok tervezésében, elkészítésében. Ezáltal képesek a legjobb minőségű és stílusú belső lépcsők és korlátok kivitelezésére, amelyek tökéletesen illeszkednek a megrendelő igényeihez és az adott belső térhez.

A lépcsők fajtái és típusai anyaguk szerint

A lépcsők számos formában jelenhetnek meg, és különféle anyagokat használnak az építésükhöz és burkolásukhoz. Az alábbiakban bemutatunk néhány gyakori lépcső típust az anyaguk szerint csoportosítva.

Fa lépcsők: A fa az egyik leggyakrabban használt anyag a lépcsők építéséhez. A fa lépcsők természetes, meleg és vonzó megjelenést kölcsönöznek az otthonoknak. Az egyik legnagyobb előnyük az, hogy könnyen illeszthetők a környező enteriőrrel, és számos fafajta közül lehet választani. Természetesen beton lépcsőt is lehet fával burkolni, ebben nagy tapasztalatunk van. 

fakorlát készítéscsigalépcső mellé

Acél lépcsők: Az acél lépcsők erős és időtálló megoldást jelentenek. Nagy teherbírásúak, így alkalmazhatók forgalmas helyeken is. Az acél lépcsők modern és indusztriál jellegű enteriőrökhöz illenek leginkább, de változatos stílusokban is megvalósíthatók.

lépcső típusok - acél lépcső, fém lépcső

Kő és műkő lépcsők: A kő lépcsők masszívak és időtállóak. A természetes kőből készült lépcsők különleges és egyedi megjelenést kölcsönöznek az otthonoknak vagy más épületeknek. Különböző kőfajtákat, például márványt, gránitot vagy travertint használhatnak a lépcsők építéséhez.

márvány lépcső - lépcső típusok
Tölgyfa korlát hajlított

Beton lépcsők: A beton lépcsők tartósak és hosszú élettartamúak. Általában masszív és modern megjelenésűek, és jól illeszkednek az ipari stílusú épületekhez. A beton lépcsők széles körben használatosak a kültéri lépcsők esetében is, mivel ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

beton lépcső

Üveg lépcsők: Az üveg lépcsők elegáns és modern megjelenést kölcsönöznek a belső tereknek. Az üveg áttetsző tulajdonsága miatt a fény szabadon áramlik át rajta, ami tágas és világos hatást eredményez. Fontos azonban megfelelő stabilitás biztosítása a megfelelő vastagságú üveg  és tartószerkezetek alkalmazásával.

Plexi lépcsők: A plexi lépcső egy különleges és modern megoldás, amely az üveg és az akril kombinációjából készül. A plexi anyag átlátszó tulajdonsága és könnyűsége miatt egyedi és vonzó megjelenést kölcsönöz a lépcsőnek. A plexi anyag könnyen alakítható, így változatos formákat és kialakításokat lehet vele megvalósítani. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy egyedi és egyedi lépcsőmegoldásokat hozzanak létre, amelyek illeszkednek a helyiség stílusához és igényeihez. A plexi lépcsők modern és egyedi megjelenést

Lépcsők típusai alakjuk szerint

A lépcsők kialakítását tekintve többféle típust megkülönböztethetünk. A lépcsőket az alakjuk és a lépcsőkarok száma alapján is csoportosíthatjuk.

 

A lépcsők fajták alak szerint:

 

 

 • Tört lépcsők
  • L-alakú, félfordulós lépcsők
  • U-alakú, fordulós lépcsők

A lépcsőkarok száma szerint:

 • Egykaros lépcsők
 • Kétkaros lépcsők
 • Többkaros lépcsők

A lépcsők típusai rögzítés szerint

 • Lebegő lépcsők: ezek a lépcsők úgy vannak kialakítva, hogy a fokok csak egy oldalon vannak megtámasztva, általában a falhoz vagy egy pillérhez rögzítve. Előnyük, hogy könnyűnek és légiesnek hatnak, hátrányuk, hogy nagyobb terhelést nem bírnak el.
 • Két oldalon befogott lépcsők: ezek a lépcsők úgy vannak kialakítva, hogy a fokok mindkét oldalon vannak megtámasztva, általában két fal között vagy két pillér között. Előnyük, hogy stabilak és erősek, hátrányuk, hogy nehezebbek és szűkebbek
 • Alulról megtámasztott lépcsők: ezek a lépcsők úgy vannak kialakítva, hogy a fokok alatt van egy lemez vagy gerenda, amely tartja őket. Előnyük, hogy egyszerűek és gazdaságosak, hátrányuk, hogy nem túl esztétikusak.
 • Gyámolított lépcsők: ezek a lépcsők úgy vannak kialakítva, hogy a fokokat egy oszlop vagy fal támasztja alá. Előnyük, hogy biztonságosak és dekoratívak, hátrányuk, hogy több helyet foglalnak el1.
 • Függesztett lépcsők: ezek a lépcsők úgy vannak kialakítva, hogy a fokokat egy felső szerkezethez rögzítik. Előnyük, hogy modernek és látványosak, hátrányuk, hogy bonyolultabbak és drágábbak.

Lebegő lépcső készítése – függesztett Szíma lépcső ára képekkel

Lebegő lépcső, függő lépcső, függesztett lépcső – mit jelent?

A lebegő lépcső vagy más néven függesztett ill. függő lépcső egy olyan lépcsőszerkezet, amelynél a lépcsőfokok között minimális vagy egyáltalán nincs alátámasztás. A függőleges elemek hiánya azt az illúziót kelti, hogy a lépcső lebeg, mivel a lépcsőfokok a falhoz csatlakoznak. A lebegő lépcső igen népszerű kapaszkodó nélküli kivitelben, de ez rendkívül balesetveszélyes. De vajon milyen lépcsőkorlát megoldások léteznek, amelyek megfelelnek a függesztett lépcső dizájn elveinek? A Hajlított Fa Manufaktúra egy különlegesen szép és rendkívül erős fából készült lépcső szerkezet: a Szíma lebegő lépcső tervezését és kivitelezését mutatja be képekkel és árakkal.

Lebegő lépcső animáció

Beltéri lépcső típusok stílus szerint

A lépcsők stílus szerinti csoportosítása számos különböző stílus alapján történhet. Az alábbiakban felsorolok néhány lépcsőstílust:

Modern lépcső: Ez a stílus a letisztult vonalakat és az egyszerű formákat helyezi előtérbe. Gyakran használ modern anyagokat, mint például üveg, fém vagy beton.

Klasszikus lépcső: A klasszikus stílusban készült lépcsők hagyományos és elegáns megjelenést kölcsönöznek az épületnek. Jellemző rájuk a díszes faragások, ívelt vonalak és gazdag részletek.

hajlított íves fa és kovácsolt vas korlát

Rusztikus lépcső: A rusztikus stílusú lépcsők természetes anyagokat és faelemeket használnak, amelyek meleg és rusztikus megjelenést biztosítanak. Gyakran láthatók durva fafelszínek, faragott elemek és természetes textúrák.

Uszoda korlát hajlított

Art Deco lépcső: Az Art Deco stílusú lépcsők geometrikus formákat, merész mintákat és luxus anyagokat alkalmaznak. Ez a stílus a 1920-as és 1930-as évek divatját tükrözi.

Art Deco lépcső típus

Minimalista lépcső: A minimalista stílusú lépcsők egyszerűségre és letisztultságra törekednek. A lépcsőkön kevés díszítés és minimális részlet található.

lebegőlépcső kép
vintage lépcső típusok

Ezek csak néhány példa a lépcsők stílus szerinti csoportosítására, és természetesen még számos más stílus is létezik, amelyek különleges megjelenést és atmoszférát kölcsönöznek a lépcsőknek.

 

Kapcsolódó cikkek: 

Különbüző stílusú és típusú lépcső készítés, íves lépcső, csigalépcső és korlát árajánlat kérés

Mivel minden bútor  és korlát egyedi dizájnnal készül, ezért az általunk készített fából készült íves korlátok, lépcsők, csigalépcsők  egyedi árazást igényelnek.

Bármilyen íves lépcsőt, vagy hajlított lépcsőkorlátot megtervezünk, elkészítünk! 

Keressen bennünket, szívesen segítünk különleges vagy “lehetetlennek tűnő” elképzeléseit is megvalósítani!

Sötét tölgy korlát – projekt

Sötét tölgy korlát – projekt

Ismét egy szép kis korláttal jelentkezünk.

Igazán letisztult, modern megjelenésű korlátot készítettünk ismét.

A korlát anyagát tekintve, mint már oly sokszor, most is tölgy szolgált alapul.

A magas kopásállóság és kitűnően pácolhatóság miatt.

Jelen helyzetben fekete diófa lépcsőlapokhoz kelet a pác színét igazítanunk.

Felületkezelést kemény parketta olajjal készítettük.

Mely igen jól harmonizál a feketére festett oszlopokhoz.

Eleinte kissé szkeptikusak voltunk a sötét színek miatt, de a végeredmény magáért beszél.

Fogadjátok sok szeretettel ezt a gyöngyszemet.??

Lépcsők fajtái – belső lépcső típusok

A Hajlított Fa Manufaktúra bemutatkozása a Magyar Asztalos Magazinban

A Hajlított Fa Manufaktúra bemutatkozása a Magyar Asztalos Magazinban

Az eredeti cikk – Teimel Alexandra írása a Magyar Asztalos Magazin 2022/november számában jelent meg>>

AZ EMBER ÖRÖK CÉLJA A HARMÓNIA


Fából vaskarikát azért nem, de minden mást, ami hajlított és fából van, elkészítenek. Legyen szó fa formájú könyvespolcról, egyedi dizájn konyhabútorról, hajlított korlátról, íves lépcsőről, vagy éppen intarziás klasszikus megoldásról. A négy éve alakult manufaktúra két fantáziadús és elhivatott szakembere, Rutz Ferenc és Laczkó Gábor számára nem létezik lehetetlen. Bármilyen fából készült, valamint furnérral borított egyenes és hajlított elemekkel megbirkóznak, s még a méreteknek sem szabnak határt. Hogy mindezt hogyan és milyen körülmények között teszik, arról is beszélgettünk az egyedi tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó vállalkozás két mesterével.

– Ha jól tudom, régóta ismeritek egymást.


– Igen, gyerekkorunkban is barátok voltunk – mondja Feri. – Aztán az élet másfelé terelt bennünket, de öt– hat évvel ezelőtt újra találkoztunk és akkor határoztuk el, hogy együtt dolgozunk tovább. Én 12 évig alkalmazott voltam egy cégnél, Gábor pedig eredetileg festőként dolgozott, de akkoriban kezdett el foglalkozni az asztalossággal. Nagyon jól ment neki, gyorsan fejlődött. Én is tervezgettem már, hogy felmondok. Gondoltunk egy nagyot és egy kevéske spórolt pénzzel a zsebünkben nekiálltunk. Vállalkozóként a nulláról kezdtük felépíteni a céget. Mindig nagy súlyt helyeztünk a marketingre, ez jelenleg is így van, mert ez az egész alapja. Kezdetben azt terveztük, hogy Gábor a felületkezelést végzi, én pedig a többit, de ez gyorsan változott. A helyszíni beszerelés, a háttérmunka, a szerződések hozzá tartoznak, én pedig a műhelyben a gyártásért vagyok felelős. Az anyagbeszerzést fele-fele arányban végezzük.

Már a cég neve is izgalmas tevékenységet sejtet…


– Láttuk, hogy van a szakmán belül egy olyan piaci rés, ahova ezzel a tevékenységgel be tudunk illeszkedni. A névválasztással azt a közönségréteget próbáltunk megcélozni, amely a hajlított elemeket, az íves bútort keresi, de nem talált hozzá megfelelő kivitelezőt. 12 évig fejlesztettem ezt a technológiat. Azóta bebizonyosodott, hogy van rá igény, de kevés a szakember, aki ezt meg tudja valósítani. 2018 júniusának elején kezdtünk Gáborral a vállalkozásba, majd 2020-ban alapítottuk meg a kft.-t, mivel a nagyobb munkák megszerzéséhez ez már jobb megoldásnak tűnt. Ketten dolgozunk, tanulókat foglalkoztatunk. A tanulók száma egyre nő, jelenleg nyolcan vannak. Egyelőre nem tervezünk bővíteni, ketten is bírunk a megrendelésekkel. Én vezetem a műhelymunkálatokat, illetve foglalkozom a gyerekekke – a 20 éves szakmai tapasztalat sokat segít ebben. 240–250 négyzetméteren dolgozunk jelenleg, műhelyünkben komoly gépparkkal – szalagfűrész, élcsiszoló, szalagcsiszoló, lapszabász körfűrész, gyalu, maró, élzáró gép és egy gerendás lapszabászgép – rendelkezünk. A gyerekek miatt is fontos, hogy a lehető legjobb gépeken tudjanak tanulni.


– Gondolom, a módszeretek lényeget nem szeretnétek elárulni, de azért némi technikai finomságba beavatnátok az olvasókat?


– Mielőtt elmondanám, érdemes egy kicsit visszatekinteni – kezd bele Feri a múltidéző utazásba. – A hajlított fából készült íves bútorok megjelenése nem újkeletű, hiszen már az ókorban készültek hajlított székek, asztalok, kiegészítők. A ma használt hajlítási technikák alkalmazását hosszú folyamat előzte meg. Ehhez szükséges volt a különböző fák szerkezetének megismerése, a
hajlítás technikájával járó húzó- és nyomó erő, illetve a folyadék és a hő hatásainak vizsgálata a különböző fa típusok tekintetében. Alapvetően a fát kétféle formában hajlították: tömörfa, illetve falécek hajlításával. Michael Thonet asztalos az 1840-es
években készítette első ismert székeit síkgörbe elemekből.
Az eljárást szabadalmaztatta, majd továbbfejlesztette. A rétegelt, ragasztott hajlítás folyamata így történt: fából vékony fa réteg furnérlapok készítése, a lapok enyvezése, egymásra illesztése, sablonban préselés az enyv száradásáig. A XX. században a fa-műanyag rétegeléses eljárásával módosították ezt a technikát, melynek lényege, hogy a furnér rétegek közé műanyag fólia került, amely hőkezelés hatására meglágyult, a rétegek egymáson elcsúszhattak, ez- által hajlíthatóvá vált. A XXI. század íves bútorainak készítése tömörítéses, gőzöléses és rétegragasztásos eljárással történik. A Hajlított Fa Manufaktúrában mi egyfajta technológiával dolgozunk, ez a
rétegragasztás. Ezzel a módszerrel sokkal gyorsabb és megbízhatóbb a végeredmény. Bármilyen fából, bármilyen méretben, mindenféle igénynek eleget tudunk tenni. Ezért is az a mottónk, hogy nálunk nincs lehetetlen.


– Akkor csupán a megrendelő pénztárcája szabhat határt az elképzelé-
sek megvalósításának.


– Így van – fűzi hozzá Gábor. – Az emberek tudnak nagyot álmodni, de sajnos ez anyagi okok miatt nem mindig megvalósítható. Ám
általában megtaláljuk a megoldást, hogy az anyagok és a szakmai tudás segítségével a legjobb végeredmény szülessen. Az elmúlt négy évben hajlított korlátból készítettünk a legtöbbet, 10–15 darabot egy évben, de érkezett megrendelés konyhabútorra éppúgy, mint hajó külső-belső bútorzatának teljes kialakítására. S meg kell említenünk, hogy sok alkatrészt készítünk más asztalos kollégáknak is. A belső építészek pedig kiváló lehetőségként tudják alkalmazni a hajlított fa különböző módon megmunkált formavilágát, színeit. Az ívek finom vonalai a belső békét segítik, eleganciát sugároznak, ezáltal tud megvalósulni az ember örök
célja, a harmónia.


– Kuka utas vésd eszedbe, ne szólj bele a vezetésbe! – hirdette nagyapám autójában az anyósülés elé, a műszerfalra felragasztott matrica. Ti is kaptatok már kéretlen tanácsot?


– Általában ránk bízzák a munkát, mert látják, hogy értünk hozzá, s hogy tartalom is van a szavak mögött – mondja Feri. – Akkor van probléma, amikor valaki abszolút nem ért a szakmához, de mégis szeretné megmondani, hogy mit és hogyan csináljunk. Hosszú távon ez nem működik és ezért már a szerződésünkben is külön pont jelzi, hogy nem szólhat bele a munka menetébe a megbízó.
A másik dolog, hogy bármilyen jó kapcsolatot is építünk ki az ügyféllel, attól még nyilván a megrendelésért fizetni kell. Sajnos, arra is volt példa, hogy valaki ezt nem így gondolta. Sok mindenre oda kell figyelni főleg kezdő vállalkozóként. Nem szabad egyetlen kivitelezővel dolgozni, mert ha folyamatosan leterhel a határidős megbízásokkal, akkor nem lesz lehetőség saját ügyfélkör kialakítá-
sára. Ezt mi is megtapasztaltuk. Volt olyan, hogy kiderült, nem jó a szín és a sürgető határidő miatt az éjszaka közepén lecsiszoltuk az összes furnéros elemről az összes pácot, amit másnap újrakentünk. Újra pácoltuk, lakkoztuk, két napunk volt rá. Kezdőként az ember a saját munkaerejét olcsóbbnak tartja és megragad ebben az elgondolásban. Azt tanácsolnánk, hogy ezt nem szabad. Új ügyfeleket kell találni. Ez fontos, mert ez viszi előre a vállalkozást.


– Olyan széleskörű és sokrétű a tevékenységetek, hogy bátran belevágtok egy intarziás asztal elkészíté-
sébe éppúgy, mint egy magasfényű, rózsaszín modern konyhabútor megépítésébe. Mi adja az inspirációt?


– Szerintem mindig az előző munka, amit éppen befejezünk – mondja határozottan Gábor. – A végeredmény, amikor már beszerelve látjuk és tapasztaljuk az elégedettséget a vevő arcán, az a legfontosabb. S persze az, hogy a munkánk egyben a szenvedélyünk is. Nagyon szeretünk a fával dolgozni, szép dolgokat alkotni. Tervezünk és kivitelezünk is. Minden egyes munkafázis nagy odafigyelést igényel. Számomra a tervezési folyamat a legkedvesebb, meg persze amikor elkezdem összepakolni a szerszámokat és már csak az elégedett visszatekintés van hátra – fűzi hozzá mosolyogva. – Ferinek a felületkezelés a kedvenc munkafázisa vagy az elemek összeillesztése a korlátbabákkal. De a tervezési folyamat is mindig kihívás, akárcsak a szakszerű megvalósítás. Ilyen feladat volt a Szíma fantázianévvel ellátott lépcsőnél a felfüggesztés, a falba rögzítés, a lépcső szerkezetének tervezése. Nincs aktuális trend. Mindig minden divat. Klasszikus lépcső éppúgy, mint a nagyon modern egyenes vonalvezetésű, de mégis íves. Sosem tudjuk, mivel keresnek meg minket. Mindenféle stílus, szín, forma előfordult már nálunk. Nagy előny nekünk és a megrendelőinknek is, hogy mindent a műhelyben végzünk – ez a munka nagy porral jár és kézi megmunkálást igényel –, s a helyszínen csupán néhány napot töltünk. Kimegyünk, felmérünk és pár hét múlva a kész termékkel állunk a megbízó rendelkezésére.


– Van ma Magyarországon elegendő igény és fizetőképes kereslet a hajlított fából készült luxus bútorokra?


– Igen – állítja határozottan Feri.– Kialakult egy gazdag réteg, aki az extrább kívánságokat is megengedheti magának, illetve talán egy felsőbb középosztály, akiknek a korlát, kapaszkodó kifizetése nem jelent gondot. Ö römmel mondhatom, hogy naponta két ajánlatkérés érkezik hozzánk. Az esetek 20 százaléká-ból lesz munka és ez nekünk elég. Extrémebb ötletekkel is megtalálnak minket és én is felfedeztem az egyik kreatív ötleteket kínáló oldalon (Pinterest) egy olyan lépcsőt, ami mellett egy facsúszda fut végig. Azt régóta nézegettem és éppen most kaptunk egy ilyen megrendelést, íves lépcső mellé gyerekeknek csúszdával. Na,
ez már szakmailag nagyon komoly kihívás, de állunk elébe.


A Capsula termékcsalád és a fa alakú polc is igazán figyelemre méltó.

– Rendszeresen böngészek, kutakodok a neten. Keresgéltem olyasmit is, amit egy modern nappaliba is be lehetne illeszteni –mondja Feri. – Az egyenes és íves elemek egymáshoz illesztésével bármilyen méretben kialakítható a kapszula. Félköríves, illetve negyedköríves sarkokat és egyenes elemeket gyártunk, ezek bármilyen formában összeilleszthetők. Könnyű a szerkezet, nem terheli nagyon a falat. Az otthonomban minden diófából készült, az összes helyiségben íves bútorok vannak. Tükrözik, hogy mivel is foglalkozunk. A képek nyilván vevőcsalogatóként is szolgálnak. Akárcsak a fa alakú polc, amiből két évvel ezelőtt készítettük az
elsőt. Ez egy 260×200 cm-es bútor, ugyancsak könnyített szerkezetű, illesztés nem látható rajta. 4–5 nap alatt elkészül, tölgyből, csomós tölgyből, aminek nagyon szép a mintázata. Nyolcat csináltunk eddig belőle és mindig nagyon elégedettek voltak a megrendelők.


– Mi jelenti számotokra a legnagyobb elismerést? Mi a siker titka?


– Az ügyfelek elégedettsége, a diákjaink versenyeken való eredményes szereplése és persze az is, hogy a nálunk töltött két év után olyan szekrényt tudnak készíteni, ami már megüti a mércét – summázza Feri. – Örömünkre szolgál látni az arcukon az elégedettséget, amikor néhányszőrös deszkából szép dolgokat készítenek. Jól érzik magukat nálunk, mert munkatársként kezeljük őket, s nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez egy nagyon szép szakma, ami borzasztó nagy tudást és logikát igényel, de talán a kitartás és az elhivatottság a legfontosabb – fűzi hozzá Gábor. – És számunkra elismerés és nagyszerű érzés az is, hogy írnak rólunk a Magyar Asztalosban – mondják mosolyogva. A siker titka a gyorsaság, a szakértelem és az összhang közöttünk – vallják mindketten. – Egy a cél és egyforma áldozatokat hozunk meg azért, hogy a cég működjön, fejlődjön. Szakmailag kudarc nem ért bennünket, da sajnos az velünk is előfordult, hogy nem fizetett a megrendelő. Tudjuk, hogy a tevékenységünk sikerességéhez nagyon sokat kell tanulni, jól kezelni a streszszt, minden vállalkozáshoz köthető ténnyel tisztában lenni, folyamatosan
fejlődni kell.


– Mindjárt itt az év vége. Mit kívántok magatoknak a jövő évet illetően?


– Arra törekszünk, hogy saját telephelyen dolgozhassunk, akkor még nyugodtabban mehet majd a munka. A lépcső melletti facsúszda nagy terv, bízunk a megvalósításában. És persze egészséget, szeretetet és boldog új évet – mindenkinek! ■

Az eredeti cikket az Asztalos Magazin lejebb beágyazott 2022/ novemberi számában képekkel a16. oldaltól lehet megtekinteni>>


asztalos-2211

Szálloda lépcső kovácsolt vas korláttal – Lakitelek Hungarikum Hotel

Szálloda lépcső kovácsolt vas korláttal – Lakitelek Hungarikum Hotel

Szálloda lépcső és  korlát – Lakitelek Hungarikum Hotel

luxus szálloda design Kovácsolt vas korlát Lakitelek Hungarikum Hotel

Lakitelek Hungarikum Hotel – lépcső és korlát készítés

“Nagy megtiszteltetés, hogy egy igazi “hungarikum” projekten dolgozhattunk. Magyar cégként, izgalmas részeséve válni egy ilyen nagyszabású kivitelezésnek.

Az épületben két fő lépcsőház található, melyek három szintet kötnek össze. Tehát összesen nyolc különböző lépcsőkar igényelt íves korlátot. A fent említett központi térgörbe korlátok felső szintjén, vízszintes mellvéd korlát került kialakításra, melyek síkgörbe elemek készítését igényelték.

A lépcsőházak igencsak központi helyen helyezkednek el, így a hotel bármely részéről jól megközelíthető és jól látható, ezáltal szálloda látványosságaként is szolgál.

A lépcsők mellet körülbelül húsz centiméter magas beton szegély adta a kiindulási alapot, melyre egy húsz centiméter széles kisérő fát kellet, készítsünk.

szálloda design Kovácsolt vas korlát Lakitelek Hungarikum Hotel

Kiindulási állapot

Lebegő lépcső design

Anyagát tekintve belső maganyag rétegelt lemez, ez meggátolja az utólagos vetemedést illetve statikailag a legjobb választás.

Az elkészült kisérőfát ezek után tölgyfa burkolatba öltöztettük.

Uszoda korlát hajlított

Többszöri helyszíni próba következtében sikerült a lehető legjobb eredményt elérni, így az alsó kisérőfa elkészült.

Uszoda korlát hajlított
hajlított szálloda korlát

Ezeket a pontos alsó kisérőket már a műhelyben is tudtuk használni a kapaszkodó és az oszlopok elkészítéséhez.

Az oszlopok és a kapaszkodó már teljes egészében tömör tölgyfából készítettük, a magas igénybevétel és megfelelő kötési pontok miatt.

korlát kialakítás lépései
Lebegő lépcső design
Uszoda korlát hajlított

Az elkészült csiszolatlan korlát egységek ezek után felszerelésre kerültek, úgynevezett száraz próba keretein belül.

Itt minden korlátnál kialakításre kerülnek végleges csavarhelyek, és ha szükséges még kisebb igazitást alkalmaztunk.

Ezt követően a vas szakemberei a szárazon felszerelt korlátok köztes ablakaiba, el tudják készíteni a méretpontos kovácsoltvas elemeket anélkül, hogy felületkezelést megsértenék, így nem dolgozunk egymás ellen, és nem okozunk egymás szerkezetében kárt.

Rögzítés tekintetében az álló oszlopok alatt nem látható kötést alkalmaztunk, hogy a legesztétikusabb lehessen a végeredmény.

A kovácsoltvas elemek elkészültek így a méretpontos korlátok vissza kerülhettek a műhelybe, csiszolásra és felület kezelésre.

Elnyerték végső színüket az elemek így megkezdődhetett a végső szerelés, ahol már meglévő csavar helyek pontosan meghatározták az elemek helyét.

Többszöri helyszíni próba következtében sikerült a lehető legjobb eredményt elérni, így az alsó kisérőfa elkészült.

A kész kovácsolt vas és fa korláttal ellátott szálloda lépcső

Uszoda korlát hajlított
íves korlát fából és kovácsolt vassal
íves korlát fa és kovácsolt vas
hajlított íves fa és kovácsolt vas korlát
hajlított íves fa és kovácsolt vas korlát

A projekt folytatása

Ám még nem ért véget a Lakiteleki megbízásunk mivel az általunk nyújtott teljesítményen felbuzdulva egy csodás tizenkét méter átmérőjű kör mellvéd korlát elkészítésére is megbízást kaptunk.

Nem kisebb kihívást okozott a 150×100 miliméter keresztmetszetű kapaszkodó elkészítése.

Tizennégy darab három méteres gerenda keresztmetszetű kapaszkodót készítettünk, melyek össze illesztését a lehető legpontosabban sikerült kivitelezni, köszönhetően az igen nagy szakmai tapasztalattal rendelkező beszerelő kollégáknak.

Alul a többi korláthoz hasonlóan kisérőfa került kialakításra melyeket félkör tölgyfa oszlopok kötöttek össze a kapaszkodókkal.

hatalmas hajlított korlás
hatalmas hajlított korlás
luxus szálloda design Kovácsolt vas korlát Lakitelek Hungarikum Hotel

Ezek közé pedig íves üvegfal került, hogy jól átlátható maradjon a tér. Köszönjük ezt a nagyszabású megbízást, örülünk, hogy részesei lehettünk!

A képek mesélnek, illetve bárki megtekintheti a Lakitelken található Hungarikum Liget Hotelben.

 

Köszönettel és Tisztelettel: Hajlított Fa Manufaktúra és Csapata!

Rutz Ferenc

 Rutz Ferenc Asztalosmester

Szálloda lépcső és korlát árajánlat kérés

Mivel minden bútor , lépcső és korlát egyedi dizájnnal készül, ezért az általunk készített fából készült íves korlátok, lépcsők, csigalépcsők  egyedi árazást igényelnek.

Bármilyen íves lépcsőt, vagy hajlított lépcsőkorlátot megtervezünk, elkészítünk! 

Keressen bennünket, szívesen segítünk különleges vagy “lehetetlennek tűnő” elképzeléseit is megvalósítani!

hajlított íves fa és kovácsolt vas korlát